• Dyke Road, Hove
  • Dyke Road, Hove
  • Dyke Road, Hove
  • Dyke Road, Hove
  • Dyke Road, Hove
  • Dyke Road, Hove
  • Dyke Road, Hove
  • Dyke Road, Hove
  • Dyke Road, Hove
  • Dyke Road, Hove

Dyke Road, Hove

Architect: BBM Sustainable Design

Client: Private

Contract value: £300k

This project involved a radical remodelling and extension of a detached 1950’s villa that includes a new design studio, rear and roof extensions to the original house.  We worked in close collaboration with the Architect and the client, an interior designer, artist and furniture designer. The construction used environmentally benign materials including jute + recycled newspaper insulation, clay plasters, organic paints and locally produced sweet chestnut cladding. Under floor heating is used with exposed screed floors and solar panels. This was an exemplar retro-fit project which gain many awards including:

Winner of the Daily Telegraph Best Eco-House Award 2006

Short-listed for RIBA Sustainable Design Award 2005

Short-listed for RIBA Manser Medal part of the Stirling Prize 2005

Winner of  RIBA South East Awards 2005